Bosz voert aparte gesprekken: "Thuis zegt hij ook helemaal niks. Helemaal niks..."

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 10:19

Ajax-trainer Peter Bosz vindt Kasper Dolberg een fascinerende spits om mee te werken. De jonge Deen scoort erop los in Amsterdam, maar laat daar nooit zijn blijdschap over blijken.

Naamloos2-800.png

"Het is apart om gesprekken met hem te voeren", zegt Bosz in gesprek met de NOS. "Maar tegelijkertijd ook interessant. Je hoeft niet veel te zeggen om toch contact te hebben. De club heeft met zijn ouders gesproken en thuis zegt hij ook helemaal niks. Helemaal niks..."

Dolberg doet Bosz denken aan Valeri Qazaishvili, met wie hij bij Vitesse werkte. "Die had dat ook. Toen hij bij Vitesse kwam werd mij verteld dat hij alleen Georgisch sprak. Na een paar weken dacht ik: ik probeer het maar eens in het Engels. Wat bleek: hij sprak vloeiend Engels. Maar hij praatte gewoon nooit. Of hij nou teleurgesteld of blij was, hij zei niets."

Bosz merkte in het trainingskamp in Oostenrijk dat Dolberg een knop omzette. "Ik zeg niet dat hij door mij is geraakt, maar op de een of andere manier is daar een enorme omslag gekomen in zijn trainingsintensiteit. Hij is alles maximaal gaan doen", aldus de Ajax-coach, die Dolberg ondanks zijn uitstekende vorm rustig wil gaan brengen. "Je moet ontzettend voorzichtig zijn met deze jongen. Deze jongen kan ik niet 34 of 40 of hoeveel wedstrijden we ook gaan spelen opstellen. Dat kan als hij 23 is, maar hij is pas 19."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.