Ajax wint saaie clash met ADO eenvoudig en houdt druk op Feyenoord

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 11:12

Ajax heeft zondag een zéér eenvoudige zege geboekt bij ADO Den Haag. Het werd 2-0 voor de Amsterdammers, door treffers van Davy Klaassen (voor rust) en Bertrand Traoré (na rust). Het gat met koploper Feyenoord is door de zege verkleind naar vijf punten.

Met name in de eerste helft kreeg Ajax alle ruimte van de zwakke thuisploeg. Het tempo lag echter (te) laag en er werd vaak onnodig balverlies geleden. Toch kwamen de gasten eigenlijk geen moment in de problemen, al moest Davinson Sánchez één keer ingrijpen met een tackle toen Sheraldo Becker op het Ajax-doel afstormde.

Klaassen schoot na twintig minuten raak. De aanvoerder gooide zelf in en na een combinatie met Lasse Schöne, die de bal fraai over de ADO-defensie heenwipte, kon de Oranje-international binnenschieten.

Kort na de pauze gooide Traoré - in de eerste helft erg zwak - de wedstrijd in het slot. Amin Younes soleerde vanaf het middenvelder en zette de Afrikaanse aanvaller met een steekpass voor de neus van ADO-doelman Ernestas Setkus. Traoré bleef koel en rondde rustig af.

In de resterende veertig minuten vond Ajax het wel prima. De formatie van trainer Peter Bosz leek met de gedachten al bij het duel met Celta de Vigo van aanstaande donderdag te zitten. Drie dagen na die Europa League-clash staat in De Kuip de kraker tegen koploper Feyenoord op het programma.

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur