Van der Sar: "Kort gezegd zoeken we een harde werker, op de achtergrond"

Gepubliceerd op 20 oktober 2016 om 14:23

Edwin van der Sar, de aanstaande algemeen directeur van Ajax, hoopt zo spoedig mogelijk samen met de rvc een nieuwe operationeel directeur aan te stellen. "Voor 11 november – als Dolf Collee terugtreedt als algemeen directeur – wordt moeilijk, maar het zal geen maart 2017 worden."

peter-bosz-ado-den-haag-ajax-eredivisie-10162016_1un2j0jbnzxq61oq7g1y5jbqkf-4.jpg

De komst van een extra directeur is nodig omdat Collee een groot takenpakket heeft en ook Van der Sar zelf steeds meer te doen krijgt. "Als voorzitter van het Technisch Hart, maar ook in mijn functies bij de ECA (European Club Association, red.), UEFA en FIFA", vertelt Sar in De Telegraaf. "Er breekt een belangrijke fase aan voor het Nederlands voetbal, dus is mijn aanwezigheid daar belangrijk." 

De nieuwe man gaat belast worden met onder andere wedstrijdzaken, veiligheidszaken, ict en juridische kwesties. "Daar ligt niet mijn kracht. Daar heb je gewoon iemand anders voor nodig", aldus Van der Sar. "Ik vergelijk het met een voetbalelftal. In het veld heb je ook niet vijf rechtsbacks nodig. De nieuwe man moet complementair zijn aan Marc Overmars, Jeroen (Slop, red.), Menno (Geelen, red.) en mij. Kort gezegd zoeken we een harde werker, op de achtergrond."

Het is de bedoeling dat de rvc potentiële directeuren voorstelt. "Maar wij kunnen ook mensen voorstellen", laat Van der Sar weten. "Daaruit wordt een shortlist gemaakt en gaan we de gesprekken aan. Ik moet heel veel met hem of haar werken, dus moet ik vertrouwen in hem of haar hebben. Ik krijg met niemand te maken die ik niet wil." Van der Sar is nu nog directeur Marketing bij Ajax.

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.