Dolberg goudmijntje van Ajax: "Hij wordt Europese klasse, zo niet wereldklasse"

Gepubliceerd op 25 oktober 2016 om 09:06

De negentienjarige Kasper Dolberg komt net kijken bij Ajax, maar scoorde zondag op geweldige wijze in De Klassieker. Bij Studio Voetbal is men lyrisch over zijn potentie. Regi Blinker en Co Adriaanse zijn verrast.

download-11.png

"Waar ik aan dacht en naar keek: hij speelde zijn eerste Klassieker. Hoe gaat hij daarmee om, zo'n kolkende Kuip?", vroeg Blinker zich af. "Ik heb wel heel veel klasse gezien. Hij wordt Europese klasse, zo niet wereldklasse. Hij blijft heel koel en rustig. Er zit een goede kop op."

Adriaanse brengt nuance aan: "Ik heb heel veel momenten gezien dat hij balverlies leed. Dat komt natuurlijk ook door de klasse van Botteghin. Maar hij was niet de enige, want heel Ajax was niet zo goed." 'Heeft Ajax de opvolger van Patrick Kluivert?', vraagt chef voetbal Arno Vermeulen van de NOS zich af. "Ze hebben wel lang gezocht naar zo'n type. Een spits die alles kan", aldus Adriaanse.

Ook Hugo Borst beseft in zijn column van het Algemeen Dagblad dat Dolberg maandag hét gespreksonderwerp is bij de koffieautomaat. Hij bootst zo'n gesprek na en gaat in op de vergelijkingen met topspitsen. 'Doe dat nou niet. Wat niet? Hem de nieuwe Kluivert noemen. Dat legt zo'n druk op hem. Hoezo? Dolberg is toch stoïcijns? Daar heb je een punt', schrijft Borst. 'Dolberg is heus niet perfect hoor. Maar hij levert Ajax over anderhalf jaar 40 miljoen op.'

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.