BOSZ TRAPT OP DE REM

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 14:18

De galavoorstelling in de KNVB-beker van ’Jong Ajax-plus’ bij Kozakken Boys (1-6) versterkte de roep om Donny van de Beek en Abdelhak Nouri in Ajax 1.

Naamloos-3861.png

Trainer begrijpt roep om Nouri en Van de Beek: ' Maar geduld schone zaak'

Toch lijken de basisplaatsen voor de Ajax-pareltjes nog even op zich te laten wachten. "Geduld is een schone zaak. Wat goed is, komt op een gegeven moment vanzelf”, trapte Peter Bosz in de aanloop naar Excelsior-thuis op de rem.

"Ik begrijp het ongeduld bij Nouri en Van de Beek. Maar het gaat er vervolgens om hoe je daarmee omgaat. Het komt ook een beetje doordat in Nederland heel anders tegen jonge jongens wordt aangekeken dan in het buitenland. Daar zijn voetballers die op hun 21e of 22e hun debuut in het eerste maken gewoon jonge spelers, terwijl wij hier vinden dat je misschien toch niet zo goed of geschikt bent als je op je 18e of 19e nog niet vast in het eerste staat. Wat natuurlijk onzin is, want dan scheer je iedereen over één kam”, aldus Bosz.

Geduld betrachten

"Als ik bijvoorbeeld Riechedly Bazoer en Appie met elkaar vergelijk, zijn dat fysiek al totaal andere spelers. En ook emotioneel kunnen jongens heel verschillend zijn. Dus je kunt niet zeggen: je moet op je 18e of 19e in het eerste staan. Dan moet je soms wat geduld betrachten. We hebben tegen Kozakken Boys ook gezien dat Ajax een club is die heel veel met talenten werkt. Daar houd ik ook van en dat vind ik mooi. We startten daar met zes jongens in de basis die nog geen twintig zijn. Dat is nogal wat!”, vindt de trainer.

"Pers”, fluisterde Bosz vervolgens op de vraag welke rol ouders en zaakwaarnemers spelen in het ongeduld bij de spelers. „De pers ook, want dan wordt er geschreven ’Bosz kan niet meer om die speler heen’. En dat snap ik, zoals ik de ouders en de fans ook begrijp. Maar wij zijn er om te kijken: wat is nou het juiste moment? Een speler te vroeg brengen, kan ook niet goed zijn, hè! Er zijn voorbeelden van spelers die te snel zijn gebracht en daardoor niet de carrière hadden die ze konden krijgen. Ik kijk wat in het belang van die jongens is. Celta de Vigo of Kozakken Boys-uit is gewoon wat anders. Het neemt niet weg dat Nouri in de speelminuten die hij krijgt, doet wat hij moet doen. Dus dat is geweldig.”

Door de Redactie Telegraaf/ Telesport: Foto: HOLLANDSE HOOGTE/Rene Bouwman

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.