Ajax ontvangt Excelsior in vormdip

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 14:37

Excelsior komt zaterdagavond op bezoek in de Amsterdam Arena. De Rotterdammers kende een goede start in de competitie, maar verkeren momenteel in een vormdip.

Naamloos-3867.png

Het Ajax van Peter Bosz verkeert in goede vorm. In de competitie doen de Amsterdammers het de afgelopen weken goed, al was de ploeg uit de hoofdstad tegen Feyenoord alles behalve de bovenliggende partij (1-1). Het gat met de rivaal is echter vijf punten waardoor Ajax de titelaspiraties in leven houdt. Excelsior bekleedt de elfde plaats in de competitie en doet het daarmee niet onverdienstelijk na de handhaving afgelopen seizoen, al gaat het de afgelopen weken minder bij De Kralingers.

Slechte vorm Excelsior

De ploeg van Mitchell van der Gaag wist in de eerste speelronde aardig wat punten te sprokkelen, maar heeft al geruime tijd geen punten meer bij kunnen schrijven. Uit de afgelopen vijf duels wist het slechts een punt te halen door in Tilburg Willem II op 1-1 te houden. De Rotterdamse derby in het bekertoernooi viel ook de kant van Feyenoord op waardoor Excelsior al zes duels op rij niet wist te winnen.

De Rotterdammers snakken daarom naar een overwinning, al lijkt het er tegen Ajax, gezien de statistieken, niet in te zitten. Het laatste resultaat dat Excelsior tegen Ajax haalde dateert uit 2007 toen het op Woudenstein 2-1 wist te winnen.  Sinds 2010 wist Ajax echter wel alle onderlinge duels te winnen van de Kralingers.


Terugkeer in Amsterdam

Voor Leeroy Owusu is het treffen met Ajax een speciaal moment. De talentvolle verdediger staat tot 2019 onder contract bij Ajax, maar wordt dit seizoen verhuurt aan Excelsior. De afgelopen jaren kwam Owusu uit voor Jong Ajax, maar koos voor een avontuur bij een Eredivisionist vanwege het gebrek aan uitzicht op speelminuten in het eerste van Ajax.

Aan het begin van dit seizoen was de mandekker content over zijn overgang naar de Rotterdammers. “De twee seizoenen met Jong Ajax in de Jupiler League waren zeer leerzaam", reageerde Owusu op de website van Excelsior na zijn transfer. "Met allemaal jonge jongens, die heel gretig waren. We misten alleen ervaring en dat is iets wat Excelsior wel heeft. Ik ben ook wel toe aan deze stap. Ik wil heel graag ervaring opdoen in de Eredivisie." Tegen PEC Zwolle (2-0 nederlaag) begon de linksback in de basis, waardoor hij ook tegen zijn oude werkgever vanaf de start wordt verwacht.

Door de Redactie Goal.com Foto: Goal.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.