Excelsior legt Ajax doorgaans geen strobreed in de weg

Gepubliceerd op 29 oktober 2016 om 10:11

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Thuis tegen Excelsior probeert Ajax de ongeslagen reeks voort te zetten.

Naamloos-3893.png

• Nummer twee Ajax staat na het 1-1 gelijkspel in De Klassieker tegen Feyenoord nog altijd op vijf punten van de lijstaanvoerder uit Rotterdam. Excelsior is na een 'superstart' enigszins weggezakt, maar met de elfde plaats na tien speelrondes presteren de Kralingers nog altijd naar behoren.

• Ajax - Excelsior is toe aan de twintigste uitgave op het hoogste niveau. De Amsterdammers triomfeerden in achttien van de vorige negentien duels en speelden alleen in het seizoen 2006/07 gelijk. Deze 2-2 brak Ajax later lelijk op in de titelrace.

• Als we de wedstrijden op Woudestein meerekenen, won Excelsior slechts eenmaal van Ajax. Op 23 december 2007 werd het 2-1 dankzij goals van Mitchell Piqué en Geert den Ouden.

• Ajax kwam in de laatste 24 competitiewedstrijden telkens tot scoren. De laatste keer dat de Amsterdammers een langere 'scorende serie' neerzetten was in 2010, toen de reeks 34 duels behelsde.

• Dat Ajax op dreef is, blijkt ook uit een andere reeks. Sinds de desastreuze 4-1 nederlaag tegen FK Rostov in de play-offs van de Champions League zijn de Amsterdammers al twaalf officiële duels ongeslagen.

• Ajax-coach Peter Bosz heeft met zeven overwinningen, één remise en één nederlaag een uitstekende balans in Eredivisie-duels met Excelsior. Tegen geen enkele andere ploeg zette Bosz zulke goede resultaten neer.

• Excelsior kwam in de laatste drie competitiewedstrijden (tegen Go Ahead Eagles, Roda JC Kerkrade en PEC Zwolle) niet tot scoren. De laatste keer dat de Kralingers vier duels achtereen verstoken bleven van een treffer was in het seizoen 1984/85.

• De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag wacht al sinds 10 september op een doelpunt dat niet ontstond uit een standaardsituatie. Fredy was die dag tegen FC Groningen de laatste Excelsior-speler die uit zogeheten 'open spel' doel trof.

Door de Redactie VI: Foto: VI

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.