Kritiek op Ajacied: 'Dat verrast me wel. Het moet op slot zitten'

Gepubliceerd op 18 november 2016 om 13:40

Op basis van statistieken van databedrijf OPTA blijkt dat Ron Vlaar de scherpste verdediger is van de Eredivisie. Ajacied Davinson Sanchez, die wekelijks naar behoren speelt, komt er minder goed vanaf.

Naamloos-4161.png

Van Sanchez is bekend dat hij 55 van de laatste 75 duels won. "Dat verrast me wel", zegt De Wolf in het Algemeen Dagblad. "Helemaal omdat het centrum de kortste weg naar het doel is. Daar moet het op slot zitten." Over de grens zijn spelers als Giorgio Chiellini en Diego Godin (Juventus en Atlético Madrid) voorbeelden van 'echte' verdedigers. "Types als Chiellini en Godin kunnen nog zo beperkt zijn in het voetballen, maar ze hebben wel de echte wil om te winnen. En dat is hier in Nederland nu precies waar de schoen wringt. Zulke types leiden wij niet meer op", zegt Kevin Hofland.

De Wolf is het eens met Hofland en sluit zich bij hem aan. "Je moet zoiets hebben van: langs mij kom je niet. Er vol overgave ingaan. Het gaat er tenslotte om dat je ten koste van alles wilt winnen. Maar in Nederland wordt meer verwacht van de verdedigers. Inschuiven naar het middenveld, indribbelen. Dat soort werk."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.