Atlético dankzij superdefensie vol vertrouwen naar München

Gepubliceerd op 28 april 2016 om 08:54

Atlético Madrid mag na de 1-0 zege op Bayern München al voorzichtig dromen over de Champions League-finale.

Het gebeurt namelijk zelden dat de Madrilenen een wedstrijd met twee doelpunten verschil of meer verliezen.

Bayern heeft na de 1-0 nederlaag in Madrid een zege met minimaal twee doelpunten verschil nodig om Atlético na 90 of 120 minuten uit te schakelen. Maar de laatste keer dat Atlético een wedstrijd met twee doelpunten verschil verloor, is al meer dan een jaar geleden. Celta de Vigo was op 15 februari vorig jaar de ploeg die voor het laatst met twee goals verschil of meer van Atlético won: 2-0.

Dit seizoen is de defensie van Atlético een schier onneembare vesting. De Spanjaarden speelden dit seizoen in totaal 52 duels en hielden daarin liefst 33 (!) keer de nul. Sinds de aanstelling van Diego Simeone als trainer eind 2012 hielden de Rojiblancos in meer dan de helft van de wedstrijden (135 van de 256) hun doel schoon.

Bayern staat daarmee voor een grotere opgave dan de 1-0 tussenstand na een wedstrijd doet vermoeden.

Door:  VI.nl / Foto:  VI