FC Barcelona kent geen medelijden met Celtic

Gepubliceerd op 14 september 2016 om 09:07

FC Barcelona is met een klinkende zege begonnen aan de Champions League. Mede dankzij drie doelpunten van Lionel Messi werd in het eigen Camp Nou het Schotse Celtic met 7-0 verslagen.

Naamloos2-447.pngMessi opende al na drie minuten de score en dat bleek de voorbode van een productieve avond. Eerst kregen de Schotten echter de kans om het duel weer in evenwicht te brengen. Moussa Dembélé mocht een strafschop nemen, nadat hij door doelman Marc-André Ter Stegen was gevloerd. De keeper van FC Barcelona maakte zijn fout echter goed door de penalty te stoppen.

Daarna kwam Barça los: Messi scoorde na een magistraal duet met Neymar, Luis Suárez stiftte naast en een inzet van Ivan Rakitic werd van de lijn gehaald.

Show

Na rust werd de show vervolgd met goals van Neymar (vrije trap), Andrés Iniesta (volley), Messi en Suárez (schot uit draai en intikker).

Bij FC Barcelona zat Jasper Cillessen op de bank. Celtic had wel een Nederlander onder de lat staan: Dorus de Vries.

Manchester City

In dezelfde poule werd de wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach afgelast. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers achtte het veld onbespeelbaar. Regenbuien zorgden ervoor dat er veel water op het veld lag.

Door de Redactie NOS: Foto: AFP