Stevens: PSV moet gewoon met vijf verdedigers spelen

Gepubliceerd op 1 november 2016 om 14:05

Huub Stevens is misschien wel de grootste kenner van het Duitse topvoetbal in ons land. Afgelopen zomer adviseerde hij PSV nog bij de deal met Daniel Schwaab, na een telefoontje van technisch manager Marcel Brands. Stevens heeft wel een idee hoe de Eindhovenaren vanavond Bayern moeten bestrijden.

Naamloos-3961.png

Eerder dit jaar stopte Stevens met het vak van coach. Hij werkte jaren in de Duitse top én verjoeg ook tal van degradatiespoken. De 62-jarige oud-speler én trainer van PSV en 18-voudig international denkt dat PSV zich vanavond moet aanpassen aan Bayern München.

,,Laten we vaststellen dat het niveau in Duitsland toch iets hoger ligt dan in Nederland", zegt de oud-oefenmeester om de verwachtingen enigszins te managen. ,,Dat verklaart ook waarom PSV lang onder druk stond in München. Ik denk dat PSV gewoon met vijf verdedigers zou moeten spelen. Waarom? Als je de wedstrijd wilt winnen, moet je je wapenen en ook je sterke kanten benutten.''

,,Aan de bal moet PSV proberen om met snelheid achter de Bayern-defensie te komen'', aldus Stevens. ,,Maar goed, dat zal niet meevallen. Ook voor Luuk de Jong zal het gewoon heel moeilijk worden om bij Bayern in de zestienmeter te komen. Misschien haalt Phillip Cocu hem er wel eenmalig uit."

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.