'Kosten nooit doorslaggevend bij medische behandeling'

Gepubliceerd op 27 september 2015 om 11:45

Medisch specialisten vinden dat de optimale behandeling, en nooit het prijskaartje, leidend moet zijn bij de zorg aan patiënten.

Dat blijkt vrijdag uit een rondgang van de Federatie Medisch Specialisten onder ruim dertienhonderd medisch specialisten. 

De Federatie ondervroeg de achterban over dit onderwerp naar aanleiding van de discussie die momenteel speelt rondom behandelingen met dure geneesmiddelen.

De artsen stellen dat zij zich aan de richtlijnen houden waarbij de optimale behandeling altijd voorop staat, ook bij het voorschrijven van dure geneesmiddelen.

Ziekenhuis

Een kwart van de ondervraagden zegt zich wel bezwaard te voelen dure geneesmiddelen voor te schrijven, maar daarmee hebben zij nooit een patiënt een behandeling onthouden.

De Federatie concludeert dat specialisten zich niet onder druk laten zetten om bepaalde dure medicijnen niet voor te schrijven. Wel zijn er zorgen over steeds hoger wordende kosten van geneesmiddelen en de druk die deze kosten leggen op het budget van ziekenhuizen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.