Amasja (17) uit Stellendam kwam nooit aan op school

Gepubliceerd op 8 oktober 2015 om 16:42

De 17-jarige Amasja uit Stellendam wordt sinds woensdagochtend vermist. Het meisje zou met de bus naar haar school in Middelharnis reizen, maar is daar nooit aangekomen. Haar vader Davy Hoolwerf, predikant op Goeree-Overflakkee, heeft vervolgens op Facebook alarm geslagen.

Amasja-1.jpgHij maakte woensdagavond bekend dat uit de gegevens van haar ov-chipkaart blijkt dat Amasja naar metrostation Zuidplein is doorgereisd en om tien voor tien vanochtend bij metrostation Rotterdam Centraal Station is uitgecheckt. Waar ze erna naar toe is gegaan, is onbekend. 

Haar vader heeft op Facebook een oproep gedaan aan mensen die weten waar zijn dochter is hem op de hoogte te brengen. De vermissing wordt op sociale media massaal gedeeld. De gealarmeerde politie heeft een Burgernetmelding uit doen gaan. Sinds gisteravond laat staat Amasja (internationaal) gesignaleerd als vermist.

Camerabeelden
Er worden nu camerabeelden in Rotterdam bekeken om mogelijk een spoor te krijgen waar het meisje naar toe is gegaan en of ze door iemand is opgehaald. 

Amasja vertrok vanochtend al om kwart over acht met de bus, hoewel ze pas om tien uur les had op school. Dat vroege vertrek wekte op dat moment geen argwaan, zegt haar moeder, 'want ze zei dat ze nog wat wilde gaan schilderen op school.' Het meisje had een rose Eastpak-tas met ruitjes bij zich. 

Het zoeken wordt bemoeilijkt omdat Amasja geen mobiele telefoon bij zich heeft die kan worden getraceerd. Haar ouders benadrukken dat er thuis beslist geen ruzie was. ,,Maar zoals meer meisjes van die leeftijd heeft ze het soms moeilijk met zichzelf.''

Theo Teitsma / ad.nl// © Facebook Ds Davy Hoolwerf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.