Vier Satudarah-leden opgepakt voor moord Breda

Gepubliceerd op 13 oktober 2015 om 11:22

In Noord-Brabant zijn vier leden van motorclub Satudarah opgepakt voor de moord op Rudi Schouten uit Breda. Schouten werd op 3 april op klaarlichte dag aangevallen met een bijl en een priem. Daarna werd hij neergeschoten bij een parkeerplaats in Breda.

De verdachten zijn allemaal mannen. Drie van hen (26, 30 en 56 jaar) komen uit Breda, een man van 50 komt uit Etten-Leur. Omroep Brabant meldt dat de politie zes woningen heeft doorzocht. Daarbij zijn onder meer vuurwapens gevonden. Ook zijn drie auto's in beslag genomen. De voordeur van een huis in Breda werd vanochtend vroeg opgeblazen om binnen te komen.

Bij de arrestatie gebruikte de politie twee explosievenhonden die getraind zijn in het opsporen van onder andere vuurwapens en munitie. Aan de actie werkten ongeveer tachtig politiemensen mee.

Kort na de schietpartij werden al twee mannen aangehouden. Één van hen, de 35-jarige Pearl S., zit nog vast. Hij moet vrijdag voor de rechter verschijnen. De 31-jarige broer van het slachtoffer is nog wel verdachte in de zaak, maar hij zit niet meer vast.

http://nos.nl/nieuws/© ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.