Onderzoeksraad: Inzittenden MH17 hebben waarschijnlijk niet geleden

Gepubliceerd op 13 oktober 2015 om 17:34

"Een deel van de passagiers heeft ernstig letsel opgelopen, met waarschijnlijk de dood tot gevolg. Bij anderen heeft de blootstelling binnen zeer korte tijd geleid tot verminderd bewustzijn of bewusteloosheid

Onderzoeksraad: Inzittenden MH17 hebben waarschijnlijk niet geleden

Niet kon worden vastgesteld op welk moment de inzittenden zijn overleden. De val op de grond was niet te overleven. De onderzoeksraad heeft geen aanwijzingen gevonden voor bewuste handelingen van inzittenden na de detonatie van de raket. Het is aannemelijk dat de inzittenden de situatie waarin zij zich bevonden, nauwelijks konden bevatten", zo staat letterlijk in het eindrapport van de OVV. 

In het rapport staat ook: "Het valt niet uit te sluiten dat sommige inzittenden enige tijd bij bewustzijn zijn gebleven in de één tot anderhalve minuut waarin het vliegtuig neerstortte. De Onderzoeksraad voor Veiligheid acht het waarschijnlijk dat de inzittenden zich nauwelijks realiseerden wat er met hen gebeurde." 

​De nabestaanden werden vanmorgen in Den Haag bijgepraat door Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. 

Vlucht MH17 crashte op 17 juli vorig jaar in Oost-Oekraïne. Het toestel was van Amsterdam op weg naar Kuala Lumpur in Maleisië en had 298 mensen aan boord. Onder hen waren 196 Nederlanders.

RTL Nieuws/ © EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.