Facebook gaat gebruikers waarschuwen bij hack door landen

Gepubliceerd op 19 oktober 2015 om 12:26

Facebook-gebruikers die worden gehackt door een land, krijgen daar voortaan een melding van. Dat schrijft Facebook's beveiligings-topman, Alex Stamos.

Gebruikers waarvan Facebook denkt dat ze doelwit of slachtoffer zijn geworden, worden via dit bericht gevraagd om hun aanmeldingsproces extra te beveiligen. Daardoor zullen gebruikers elke keer als ze via een onbekend apparaat inloggen op Facebook per sms een code krijgen die ze moeten invullen. Op die manier probeert Facebook een extra beschermingslaag in te bouwen.

Tweestapsverificatie

Deze extra laag, die ook wel tweestapsverificatie heet, wordt door steeds meer bedrijven gebruikt. Dat Facebook dit advies zo bewust koppelt aan hacks is wel opvallend. Het platform zegt dit te doen omdat hacks in opdracht van overheden, zoals China en Rusland, vaak veel geavanceerder en gevaarlijker zijn dan hacks van anderen.

Hoe Facebook tot de conclusie komt dat er sprake is van een hack wil Stamos niet zeggen. Hij zegt daarnaast dat deze melding alleen verschijnt als er "bewijs is die onze conclusie onderschrijft".

Of het medium deze melding instelt nadat gebruikers door andere landen zijn gehackt is onbekend.

 http://nos.nl ©  Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.