Steenbergen bang voor vuurwapens bij vergadering azc

Gepubliceerd op 21 oktober 2015 om 15:09

In Steenbergen wordt vanavond een vergadering gehouden over de eventuele opvang van asielzoekers. Omdat de gemeente bang is dat de boel buiten de vergaderzaal zal escaleren geldt er vanaf 16:00 uur een noodverordening.

Steenbergen bang voor vuurwapens bij vergadering azcVolgens de noodverordening is het in een gebied rond gemeenschapscentrum waar de bijeenkomst wordt gehouden verboden om voorwerpen bij je te hebben die als wapen kunnen worden gebruikt. Het gaat dan om bijvoorbeeld stokken, kettingen, stenen, knuppels, glas en brandbare stoffen.

Volgens de gemeente zijn er aanwijzingen dat 'opnieuw geweld of andere vormen van ongeregeldheden mede door het bezit van (vuur)wapens gepleegd gaan worden', schrijft de burgemeester Joseph Vos. Vos en de politie hebben aanwijzingen dat de harde kern van Feyenoordsupporters naar Steenbergen zou afreizen om de openbare orde te verstoren. Het is vandaag verboden om zonder goede reden rond het gemeenschapscentrum rond te hangen, of zich te manifesteren als aanhanger van de harde kern van Feyenoord.

Eerdere escalatie 
Het ging al eerder mis in Steenbergen. Op 15 oktober kwamen ruim 150 tegenstanders en ruim 30 voorstanders van asielopvang naar de Markt in Steenbergen. De politie moest toen ingrijpen omdat de sfeer grimmig werd. 

Het gaat vanavond om een 'beeldvormende vergadering'. De gemeenteraad wil graag horen wat inwoners vinden van een eventuele opvang van vluchtelingen, vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Er wordt nog niet gesproken over een concreet plan of aantal asielzoekers."

RTL Nieuws  ©  ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.