Uitzetting moeder en broer vermiste Hrant opgeschort

Gepubliceerd op 28 oktober 2015 om 16:39

De vader van het in Amersfoorts vermiste asielzoekertje Hrant Simonyan (9) is woensdagochtend door de IND op het vliegtuig naar Armenië gezet. De uitzetting van zijn moeder en broer zijn opgeschort.

Hrant keerde vorige week woensdag na een voetbaltraining niet terug naar het AZC in Amersfoort. Zijn ouders en 10-jarige broer werden omstreeks het moment van zijn verdwijning door de vreemdelingenpolitie overgebracht van het AZC in Amerfoort naar het detentiecentrum in Zeist om het land uitgezet te worden. 

Spoedprocedure 
De advocaat Saskia den Boer van de familie probeerde begin deze week de uitzetting tegen te houden door een spoedprocedure bij de rechtbank Roermond, vanwege het ontbreken van het jongste gezinslid. Volgens de voorzieningenrechter staat het IND evenwel  in haar recht, omdat alles er op wijst dat Hrant zich schuilhoudt bij vrienden of kennissen. Vader zou meerdere keren aan de autoriteiten hebben toegeven zijn zoon 'in veiligheid' te hebben gebracht.

Moeder wordt vandaag door de politie Midden Nederland verder gehoord over de verblijfplaats van haar zoon. Ze zegt niet te weten waar hij is. Zij en haar oudste zoon worden volgens planning begin november uitgezet. Of Hrant nou terecht is of niet.

ad.nl/Door: Iris van den Boom, Marco Willemse© Facebook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.