Oplichter jatte heel wagenpark bij elkaar en is vrij

Gepubliceerd op 2 november 2015 om 15:14

De schrik van Nederlandse autohandelaren is weer op vrije voeten. Branchevereniging Bovag waarschuwt voor oplichter Mario M., die op slinkse wijze een complete wagenpartij bij elkaar jatte.

Oplichter jatte heel wagenpark bij elkaar en is vrij

De uit Portugal afkomstige M. werd twee jaar geleden beroemd en berucht in ons land vanwege het oplichten van tientallen bedrijven waarbij hij dure auto's buitmaakte. Zijn werkwijze leverde hem al een BMW X5, Audi S4 Avant, Volkswagen Touareg en een Mitsubishi Outlander op. Ook sliep hij geregeld in hotels zonder te betalen en troggelde hij onder andere 31.000 euro af van de Dierenambulance Haarlemmermeer.

Joviale man

M. werd uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar celstraf, maar is nu weer op vrije voeten. En direct heeft hij zijn oude ‘werkzaamheden’ weer opgepakt. De joviale man gaat volgens een standaardpatroon te werk. Hij bestelt ergens een nieuwe auto, zegt er niks op in te willen ruilen, maar wil wel een leenauto om de wachttijd te overbruggen. De leenauto ontvreemdt hij vervolgens en de nieuw bestelde auto wordt nooit betaald of opgehaald.

Autoworld van Boven werd bijna het nieuwste slachtoffer van M.'s vaste repertoire. „Ik kreeg de kriebels omdat de bankoverschrijving maar niet binnenkwam. Maar hij wilde de nieuwe auto, een Suzuki Swift Style, intussen wel op komen ophalen”, vertelt Raymond van Boven aan Bovag.

Vriendin opgelicht

„De auto zou al door hem verzekerd zijn. Nou, daar zijn we niet ingetrapt. Hij had nog geen meldcode en ook geen kenteken. Ook de leenauto hebben we terug. We zijn er overigens achter gekomen dat meneer M. zijn vriendin, voor wie de auto bestemd zou zijn, ook heeft opgelicht. Ze stond huilend aan onze balie omdat haar geld afhandig was gemaakt. Toon ik ging googelen op de naam ‘Mario M’, wist ik genoeg. Uiteraard hebben we direct aangifte gedaan bij de politie.”

© metronieuws.nl/ door Tjerk de Vries

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.