Prepaid-bellers sterven uit

Gepubliceerd op 2 november 2015 om 16:13

'Kan je me even terugbellen, mijn beltegoed is bijna op.' In de tijd van de prepaid-simkaarten zal je deze zin vast eens te horen hebben gekregen.

Prepaid-bellers sterven uit

Maar die tijd is bijna voorbij. Steeds meer Nederlanders nemen een abonnement voor het gebruik van de mobiele telefoon, en daarmee is zoiets als 'beltegoed op' bijna verleden tijd.

Stijging

82 procent van de Nederlanders heeft een mobiel abonnement, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Een klein jaar eerder was dit nog 77 procent.

Een combinatie van een abonnement en een 'gratis' telefoon is het meest gewild. Bijna de helft van de Nederlanders kiest voor deze vorm van een abonnement. Voor Sim-only gaat ruim een derde.

Populair

De populairste providers zijn, op volgorde van populariteit, KPN, T-Mobile en Vodafone. Tele 2 en Hollandnieuwe zijn vooral in trek bij jongeren, terwijl ouderen relatief vaker voor Telfort en Simpel kiezen.

Trouwe gebruikers

Overstappen naar een andere aanbieder deed in de afgelopen twee jaar 40 procent van de mobieleabonnementbezitters. Klanten van T-Mobile en Vodafone blijven hun provider het meest trouw. Minstens de helft van hen zit al langer dan vier jaar in het klantenbestand.

metronieuws.nl/ Foto: Colourbo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.