Laffe dievendaad: 9 jaar aan herinneringen weg

Gepubliceerd op 4 november 2015 om 14:52

Het is een nachtmerrie voor elk gezin: tienduizenden foto's en uren aan videomateriaal van de opgroeiende kinderen in 1 klap kwijtraken. Het overkwam Bianca van Leuken zondagavond.

Laffe dievendaad: 9  jaar aan herinneringen weg

Na een etentje trof zij thuis een ingeslagen zijraampje en een enorme ravage aan. Maar die troep was niet het ergste. De echte schok kwam toen Van Leuken ontdekte dat de 2 externe harde schijven vol met 9 jaar herinneringen waren verdwenen. Net als de drie laptops die in huis lagen.

 „De geboorte van mijn kinderen, hun eerste stapjes, eerste brabbelwoordjes, hun verjaardagen, alles is weg”, zegt Van Leuken.

Poster

Ten einde raad hangt Van Leuken nu Eindhoven, de woonplaats van het gezin, vol met posters waarop zij een beloning van 1000 euro belooft aan diegene die iets van haar foto's of video's terugbrengt.

„Die harde schijven zijn misschien een paar tientjes waard, maar wat erop staat, is voor ons onbetaalbaar. Ik heb verhalen gehoord dat dieven vaak de harde schijven laten liggen bij een inbraak, maar bij ons dus niet. Misschien helpt die 1000 euro en krijgen we een harde schijf terug of stuurt de dief ons een link naar een plek online waar we wat foto's en video's terug kunnen vinden. Ik ben met alles blij. Misschien zijn de harde schijven weggegooid en vind iemand ze ergens. Ik weet het niet, maar ik moet iets doen.”

Bos

Zelf zoekt Van Leuken met haar man al dagen in het bos dat naast hun huis ligt in de hoop de schijven zelf te vinden. „We hebben de portemonnee van mijn man ook teruggevonden, zonder geld, maar het gaf toch even hoop. We zijn het bos nu drie keer helemaal doorgelopen, maar we hebben verder niks meer gevonden.”

Nieuw huis

Extra wrang is dat Van Leuken en haar gezin net 2 maanden in het nieuwbouwhuis woonden waar de inbraak plaatsvond. „We waren nog bezig met goede buitenverlichting en een inbraakalarm. Deze wordt over een paar weken geïnstalleerd, maar dat is nu mosterd na de maaltijd.”

metronieuws.nl/ door Bianca Brasser/ © Bianca van Leuken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.