Gratis verwendag voor kankerpatiënten in WTC

Gepubliceerd op 4 november 2015 om 15:20

Stichting Voor Jou organiseert 12 december een verwendag in het WTC voor mensen die kanker hebben, of hebben gehad. Tijdens de middag kunnen ze zich gratis in de watten laten leggen. Metro sprak Monique van der Kooi van Stichting Voor Jou.

Gratis verwendag voor kankerpatiënten in WTC

Waarom hebben jullie een verwendag georganiseerd?
We hopen dat de bezoekers op deze dag even hun ellende vergeten en kunnen genieten. Dit is al de zevende keer dat we een verwendag organiseren. De reacties die we krijgen, zijn erg positief. We hebben nu een wachtlijst en zouden de verwendag wel elke maand willen organiseren. Maar dat is niet te doen.

We verwachten zo’n tachtig deelnemers. Ik heb nog geen aanmeldingen van mannen gekregen, dus er zullen waarschijnlijk alleen vrouwen aanwezig zijn.

Hoe kunnen bezoekers zich laten verwennen?
Ze kunnen kiezen uit gezichtsbehandelingen, een massage, een manicure of visagie. Er zijn ook workshops yogo, mindfulness en er is een kunstzinnige therapie. ’s Middags tijdens de pauze kunnen de bezoekers genieten van een high tea.

Bij de grotere verwendagen is er meestal ook een professionele fotograaf aanwezig. Op zijn foto's zie je stralende en blije gezichten. Er komen soms ook patiënten die uitzaaiingen hebben en zijn uitbehandeld. Dan is zo'n foto soms ook echt de laatste die er van diegene wordt gemaakt.

Misschien een vreemde vraag, maar op jullie verwendag mogen mensen met kanker zich laten verwennen. Maar hoe wordt er gecontroleerd of iemand daadwerkelijk kanker heeft?
Er wordt niet specifiek op gecontroleerd. Op het inschrijfformulier staan wel een paar medische vragen en er wordt gevraagd naar de datum van de diagnose. Ik hoop niet dat mensen erom gaan liegen. Bovendien zullen ze dan tussen de gesprekken door toch wel door de mand vallen.

metronieuws.nl/door Anaïs Vije © Stichting Voor Jou

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.