Rusland stopt met vliegen op Egypte na vliegtuigcrash

Gepubliceerd op 6 november 2015 om 17:13

Russische luchtvaartmaatschappijen vliegen niet meer naar Egypte. Dat heeft de Russische president Poetin zojuist bekendgemaakt.

Rusland stopt met vliegen op Egypte na vliegtuigcrash

Zijn besluit werd bekendgemaakt kort nadat de chef van de Russische veiligheidsdienst had gezegd dat het beter is niet naar Egypte te vliegen zo lang de oorzaak van de crash niet duidelijk is. Afgelopen zaterdag stortte een Russische Airbus in het noorden van de Sinaï neer. Alle 224 inzittenden, vrijwel allemaal Russische toeristen, kwamen om het leven. 

Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten houden er rekening mee dat het vliegtuig ontplofte door een bomaanslag. De Russische autoriteiten hebben tot dusverre opvallend terughoudend gereageerd. 

Wraak voor bombardementen? 
Terreurgroep IS claimde al binnen enkele uren na de crash dat zij verantwoordelijk waren voor de aanslag. Ze zouden dat gedaan hebben als wraak op de bombardementen van Rusland op IS in Syrië. Deskundigen gingen uit van een ongeluk. Ook nu is een 'gewoon' ongeluk nog steeds een van de mogelijkheden.

Vliegtuigmaatschappijen nemen maatregelen vanwege de onzekerheid over de oorzaak. KLM vliegt nog wel richting de Egyptische hoofdstad Caïro. Maar passagiers die met KLM vanuit Caïro naar Amsterdam vliegen, mogen alleen handbagage meenemen. De luchtvaartmaatschappij wil voorlopig geen koffers inladen op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad. Reisorganisaties TUI en Neckermann Reizen brengt geen Nederlandse toeristen meer naar de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh.

RTL Nieuws / Reuters/© AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.