Drie mogelijke locaties voor nationaal monument MH17

Gepubliceerd op 8 november 2015 om 11:19

Het nationale monument voor de neergeschoten vlucht MH17 komt te staan in Den Haag, Eindhoven of Schiphol-Vijfhuizen.

 
Nabestaanden van de slachtoffers kunnen vanaf zaterdag stemmen over de plek. 
 
Dat heeft Stichting Vliegramp MH17 naar buiten gebracht. Het is de bedoeling dat in december definitief duidelijk wordt waar het monument komt te staan. Vanaf dat moment gaat de stichting ook daadwerkelijk werken aan de oprichting van het monument.

De drie mogelijke locaties zijn door de nabestaanden zelf aangedragen. Den Haag is voorgesteld omdat het de stad van vrede en recht is. Er zou een 'verbrokkeld' monument moeten komen dat bestaat uit tien elementen: één centraal element achter het Vredespaleis en negen bij de ambassades van de landen waar de slachtoffers vandaan komen.

Eindhoven is voorgesteld omdat het de plaats is waar de slachtoffers zijn thuisgekomen. Het monument zou moeten komen op vliegbasis Eindhoven waar de slachtoffers in kisten uit de vliegtuigen werden gedragen. Een alternatieve plek voor het monument is in de stad zelf bij het Evoluon-gebouw.

Schiphol-Vijfhuizen is voorgesteld omdat het de plaats is waar de slachtoffers in het vliegtuig zijn gestapt. Het voorstel is dat daar voor ieder slachtoffer een boom wordt geplant door of namens de nabestaanden. Ook wordt er een monument geplaatst. 

Door: © ANP/NU.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.