'Jammer dat Arie Slob vertrekt'

Gepubliceerd op 10 november 2015 om 12:00

Politici in de Tweede Kamer vinden het jammer dat ChristenUnie-leider Arie Slob vertrekt uit de politiek. Ze bedanken hem voor de samenwerking. Slob maakte vanochtend bekend dat hij het na "veertien jaar topsport" tijd vindt voor iets anders.

128x72-3.jpgPremier Rutte zegt dat hij de keuze van Slob "begrijpt en respecteert, maar jammer is het wel". Rutte werkte de laatste jaren soms intensief met Slob samen. Ook minister Dijsselbloem van Financiën heeft veel onderhandeld met Slob over steun aan de begrotingen van het kabinet. Hij noemt hem "een gedegen vakman in de politiek".

De leider van de ChristenUnie hielp de coalitie van VVD en PvdA regelmatig aan een meerderheid. "Hij is integer, oplossingsgericht en weet met humor het ijs te breken als het spannend wordt. Dat ga ik missen. Ik wens hem alle goeds", zegt Rutte vanuit Japan waar hij op handelsmissie is. 

Ook de leiders van de SGP en D66 bedanken Slob voor de samenwerking. De ChristenUnie vormde samen met D66 en de SGP de 'constructieve drie', de constructieve oppositiepartijen die samenwerkten met de coalitie. 

Tweede Kamerlid volgt Slob op. Hij zit sinds 20 september 2012 in de Kamer. In de vier jaar daarvoor was hij directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. 

Volgens Slob leidde het nieuws over zijn vertrek tot enige emotie in de fractie. "Iedereen heeft nagedacht over mijn opvolging, en daarin zijn mensen naar elkaar toegegroeid." 

http://nos.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.