‘Honderden Rotterdammers naar manifestatie Parijs’

Gepubliceerd op 16 november 2015 om 11:31

Eenheid vormen tegen verdeeldheid. Dat is de roep die maandagavond om 19.00 uur zal klinken op het Vredesplein voor de Esselam moskee in Rotterdam-Zuid.

‘Honderden Rotterdammers naar manifestatie Parijs’

Verschillende partijen organiseren daar een manifestatie als reactie op de terreuraanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs.

EENHEID ALS ANTWOORD

Nourdin El Ouali, van NIDA Rotterdam, is een van de initiatiefnemers van de actie. Hij verwacht dat er zeker honderden tot duizend Rotterdammers op de manifestatie afkomen. „Eenheid is het enige antwoord op terrorisme. Samen moeten we nu echt een revolutie van vertrouwen ontketenen en de zweem van wantrouwen en angst doorbreken. Dit is een initiatief van onderaf, vanuit de boezem van onze stad.”

Moskeeën, kerken, synagogen, humanistische organisaties, alles en iedereen doet mee, laat El Ouali weten. „Er worden honderden witte ballonnen opgelaten en duizenden bloemen worden uitgedeeld en doorgegeven. Verder zullen er verschillende sprekers zijn, denk aan een imam, een rabbijn en andere sprekers van humanistische organisaties.”

ABOUTALEB AANWEZIG

Ook burgemeester Aboutaleb en minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur zijn bij de manifestatie. De woordvoerder van de burgemeester laat desgevraagd weten geen mededelingen te kunnen doen over extra gekomen veiligheidsmaatregelen.

SCHERP EN ALERT

„We zijn scherp en alert.” Het veiligheidsniveau is  volgens de politie substantieel. Agenten zijn onverminderd alert. ,,Er zijn herkenbare en onherkenbare maatregelen genomen binnen de politie, maar welke dat exact zijn kunnen wij geen uitspraken over doen.”

door Daniëlle Rijsdijk/© metronieuws.nl
 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.