Advocaat: verdachte was voor drugs in Rotterdam

Gepubliceerd op 20 november 2015 om 12:13

Een van de verdachten van de witte Belgische auto, die gisteravond tot commotie leidde in Rotterdam, was op zoek naar een coffeeshop.

Dat zegt advocaat Van Paridon, die spreekt namens een van de drie opgepakte mannen.

De 22-jarige Belg was eerder deze week aangehouden in Breda, wegens het bezit van drugs en een gaspistool. Daarvoor is de man niet voorgeleid.

Volgens Van Paridon was hij vanwege de aanhouding uitgeweken naar Rotterdam om drugs te halen. Een verklaring voor het gaspistool, waarvan het bezit strafbaar is, heeft hij niet gegeven.

Van zijn moeder

Aboutaleb werd gisteren vanuit een restaurant in veiligheid gebracht, omdat de auto als verdacht stond geregistreerd. Van Paridon zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat zijn cliënt terreurplannen had. "De witte Mercedes was van zijn moeder, gekocht bij de dealer", zegt de advocaat.

De politie zegt dat na uitgebreid onderzoek in de auto geen verdachte spullen zijn aangetroffen. Wel lagen er drugs in de wagen, maar niet meer dan de toegestane hoeveelheid. De drie Belgen van 20, 22, en 23 jaar zitten nog vast op het politiebureau. Ze worden gehoord.

Uit Molenbeek

Het gerucht ging dat een van de verdachten in het Brusselse Molenbeek woonde. Zijn advocaat wil dat niet bevestigen, maar uit de adresgegevens blijkt dat de man inderdaad uit Molenbeek komt. 

Een van de verdachten van de aanslagen in Parijs kwam uit Molenbeek en verschillende terreurverdachten zijn er opgepakt. De Belgische premier maakt zich zorgen over de Brusselse wijk. "Ik stel vast dat er bijna altijd een link met Molenbeek is. Dat is een gigantisch probleem." 

© http://nos.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.