Frankrijk herdenkt aanslagen Parijs

Gepubliceerd op 21 november 2015 om 11:05

In Parijs en andere steden in Frankrijk zijn vrijdagavond de terreuraanslagen herdacht, precies een week nadat ze werden gepleegd.

Er waren kleine plechtigheden met kaarsen en bloemen, maar op de Place de la Republique, niet ver van de café's die het doelwit waren van de aanslagen, werd ook gedanst en gezongen.

Er zijn nog veel vragen open over de toedracht. Het Franse Openbaar Ministerie zei vrijdag dat met behulp van vingerafdrukken is vastgesteld dat twee van de zeven terroristen die bij de aanslagen de dood vonden, op 3 oktober via Griekenland Europa zijn binnengekomen. Tot nu toe was nog maar van een man bekend dat hij in Griekenland was geregistreerd.

Een van de zeven daders is nog niet geïdentificeerd. Een verdachte is ontsnapt: er is nog steeds een klopjacht gaande op de 26-jarige Salah Abdeslam. Het is onzeker of hij nog of weer in Frankrijk is.

Veel slachtoffers zijn er nog slecht aan toe. Meer dan 350 mensen raakten bij de aanslagen gewond. Premier Valls maakte vrijdag bekend dat een van de gewonden is overleden, waarmee het dodental van de aanslagen - afgezien van de daders - op 130 komt. 

nos.nl/ ©  EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.