'Aanslagen Parijs zorgvuldig gepland'

Gepubliceerd op 24 november 2015 om 10:59

De terroristen die de aanslagen in Parijs pleegden, hebben hun daad zorgvuldig gepland en lijken getraind met militaire methoden. Ook zouden zij hun doelwitten vooraf hebben verkend.

'Aanslagen Parijs zorgvuldig gepland'

Dat blijkt volgens CNN uit documenten van de Amerikaanse veiligheidsdiensten. In het document, dat de Amerikaanse ordediensten oproept om hun trainingen voor dit soort aanslagen te herzien, is volgens de nieuwszender ook te lezen dat aanslagen als die in Parijs waarschijnlijker zijn in Europa dan in de Verenigde Staten.

Dat zou voornamelijk komen door 'geografische en maatschappelijke redenen'.

Telefoon met plattegrond Bataclan
Ook zeggen de Amerikaanse veiligheidsdiensten dat er een telefoon is gevonden bij het Bataclan-theater waarop een plattegrond is gevonden van het gebouw. Op de telefoon is ook andere 'versleutelde informatie' aangetroffen.

Bij de aanslagen in de Franse hoofdstad vielen tot nu toe 130 doden te betreuren. In Frankrijk en België zijn verregaande maatregelen genomen om nieuwe aanslagen te voorkomen en om de daders en medeplichtigen op te sporen. President Hollande kondigde vorige week de noodtoestand af in Frankrijk en voor de regio Brussel is het hoogste terreuralarm afgegeven.

© RTL Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.