Band praat over aanslag Parijs: 'We moeten terug naar Bataclan'

Gepubliceerd op 26 november 2015 om 13:55

Er was al een voorstukje, maar nu heeft Vice het hele interview met de bandleden van Eagles of Death Metal, over het bloedbad in Bataclan, online gezet. "We zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt", vertellen de bandleden hevig geëmotioneerd.

eagles_0-1.jpgDe oprichter van Vice, Shane Smith, sprak een half uur lang met de bandleden over de aanslagen in Parijs. De band gaf 13 november een concert in Le Bataclan, toen drie schutters 87 mensen doodschoten. 

Schoten iedereen dood
De bandleden doen heel gedetailleerd hun verhaal. Zo vertelt bassist Matt McJunkins dat de schoten soms tot een kwartier duren. "Soms stopte het even. Je voelde daarna de opluchting, maar daarna begon het weer. Daarna was er ineens een explosie. Ik had geen idee was er aan de hand was." Tijdens de aanslag vlucht hij naar een kamer, waar hij zichzelf opsluit.

Drummer Julian Dorio vertelt hoe hij tijdens het spelen eerst dacht dat een van de speakers het begaf. "Onze muziek is van zichzelf al behoorlijk hard. Maar toen ik geluid hoorde dat harder was dan wat wij zelf produceerden, had ik meteen door dat er iets mis was."

Dood
Een van de redenen dat er zo veel mensen zijn vermoord, is dat veel bezoekers hun vrienden niet achter wilden laten, vertelt zanger Jesse Hughes. Een deel van de band vlucht via de achterkant van het gebouw. Zanger Jesse Hughes niet. De zanger, die op sommige momenten tijdens het interview in tranen uitbarst, rent na de eerste schoten naar de kleedkamer om zijn vriendin te zoeken.

"Ik open een deur en sta plotseling oog in oog met een van de schutters. Hij draait zich om en richt zijn geweer op mij." Hij wist aan de schutter te ontkomen. "Ik ben als een gek naar de uitgang gerend. Daar vind ik eindelijk mijn vriendin."

Zaal weer open
Bij de aanslag in Le Bataclan komt crewlid Nick Alexander om het leven. "Voor onszelf, voor hem en voor Nick moeten we de tour afmaken", vinden de bandleden. Zanger Jesse Hughes zegt verderop in het interview met Eagles of Death Metal terug te willen keren naar Bataclan, zodra de zaal weer opent.

"Ik wil dat wij de eerste band zijn die speelt als de Bataclan weer opent." 

© RTL Z

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.