Dna in zaak-Van den Hurk voor derde keer onderzocht

Gepubliceerd op 4 december 2015 om 16:17

Het dna in de zaak Nicole van den Hurk wordt opnieuw onderzocht. De rechtbank in Den Bosch wil dat er nog een derde instantie kijkt naar het dna-materiaal dat beschikbaar is.

480x270-26.jpgDe bedoeling is dat dat gebeurt door een forensisch instituut in Australië of Nieuw-Zeeland, omdat daar met een andere methode wordt gewerkt dan in Nederland. Analyses door twee instituten in Nederland, het NFI in Rijswijk en IFS in Maastricht, hebben geen volledig dna-profiel opgeleverd. 

Begin 2014 maakte het OM bekend dat tbs'er Jos de G. was opgepakt na een dna-match. Maar omdat er geen volledig dna-profiel ligt, is een match helemaal niet mogelijk, zegt de verdediging van De G. Die heeft zelf altijd ontkend dat hij schuldig is. 

Nieuwe getuigen 

De rechtszaak rond de verkrachting van en de moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk is vandaag hervat, nadat die drie weken geleden ineens was stilgelegd toen, vlak voordat de aanklager de strafeis zou formuleren, twee nieuwe getuigen opdoken. 

Dat zijn twee oud-tbs'ers die samen met De G. in een tbs-kliniek hebben gezeten. Daar zou De G. hebben gezegd dat hij een meisje om het leven heeft gebracht. Justitie denkt dat het over Nicole ging. De afgelopen weken is nader onderzoek gedaan naar de verklaringen van de twee getuigen.

Vandaag werden er tijdens de zitting geen nadere details gegeven over die verklaringen. De zaak wordt terugverwezen naar de rechter-commissaris. Die gaat achter gesloten deuren met de getuigen praten om hun betrouwbaarheid vast te stellen. 

De 15-jarige Nicole verdween op 6 oktober 1995 toen ze met de fiets van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt ging. Anderhalve maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. 

http://nos.nl/© Reuters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.