Klijnsma praat over experimenteren met bijstandsregels

Gepubliceerd op 7 december 2015 om 09:20

Staatssecretaris Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken is met vier gemeenten in gesprek over experimenten met bijstandsregels.

480x270-31.jpgMensen met een bijstandsuitkering storen zich aan de regels, controles en sancties die bedoeld zijn om mensen te laten solliciteren. Veel gemeenten denken dat een vriendelijker benadering beter werkt en ook minder kosten met zich meebrengt, blijkt uit een artikel in de Volkskrant.

Klijnsma wijst experimenten niet bij voorbaat af en heeft met vier gemeenten al twee keer een gesprek gevoerd: Groningen, Wageningen, Utrecht en Tilburg. Volgende week staat een nieuwe afspraak op het programma, waarbij de vier mogelijk met één of meerdere voorstellen komen.

Participatiewet 

Klijnsma zal daarna beslissen of ze ermee akkoord kan gaan. Belangrijk daarbij is of de voorstellen aansluiten bij de letter en geest van de Participatiewet, zegt een woordvoerder. Die moet mensen met een uitkering aanzetten om op zoek te gaan naar een baan.

Naast de vier genoemde gemeenten heeft ook de gemeente Eindhoven bij het ministerie gemeld. Volgens het artikel in de Volkskrant zijn nog eens twaalf gemeenten van plan om bijstandsgerechtigden anders te benaderen dan nu gebeurt. 

http://nos.nl/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.