NFI gaat haar van Dascha onderzoeken

Gepubliceerd op 9 december 2015 om 12:42

Het Nationaal Forensisch Instituut (NFI) gaat het haar van Dascha Graafsma onderzoeken om erachter te komen of het meisje een drugsverleden had. Dat meldt De Gooi- en Eemlander.

De

zestienjarige Dascha kwam in Hilversum om het leven bij een aanrijding met een trein. De politie ging eerst uit van zelfmoord, maar de nabestaanden geloven dat niet. Ze zou gedrogeerd zijn geweest. Het rechercheteam en de familie willen graag weten of zij een drugsverleden had. Het scenario van drogering is dan minder waarschijnlijk.

Het meisje heeft nog ruim vijf kilometer door Hilversum gezworven voordat ze vorige week onder een trein kwam en overleed. Dat hebben medewerkers van Signi Zoekhonden vastgesteld nadat ze met hun speurhonden het spoor van het meisje uit Hollandsche Rading hebben gevolgd.

Volgens Esther Neerbos van Signi is duidelijk geworden dat Dascha een aantal keer is gestopt en op dezelfde plek is gebleven. Dat kan worden opgemaakt uit een opeenhoping van haar geur. Neerbos heeft geen bewijs gevonden voor een scenario waarbij het meisje ergens op de route in een auto is gestapt en een stuk met iemand is meegereden. Dat scenario is onwaarschijnlijk omdat overal op de route haar geur is gevonden. 

Zelfdoding
De politie concludeerde kort na het incident al snel dat het om een zelfdoding moet zijn gegaan. Vader René Graafsma gelooft daar niet in en schakelde misdaadjournalist Peter R. de Vries en patholoog Frank van de Goot in.

Van de Goot stelde na toxicologisch onderzoek vast dat Dascha alcohol en drugs in haar lichaam had. Hij stelt dat het om een bedwelmend middel gaat waarvan je makkelijk in de war kunt raken. Ook Van de Goot gelooft daarom niet in een bewuste zelfdoding.

ad.nl/ Dascha Graafsma © Privéfoto.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.