Nog meer besmettingen met klebsiella in ziekenhuis Den Bosch

Gepubliceerd op 16 december 2015 om 13:26

n het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch blijken nog eens zes patiënten besmet te zijn met de klebsiella-darmbacterie. Die kan bij verzwakte mensen ontstekingen veroorzaken en is ongevoelig voor de meeste antibiotica.

mediabox1-27.jpg

Afgelopen maandag werd al bekend dat vorige week bij acht patiënten een besmetting met klebsiella is ontdekt. Daarop besloot het ziekenhuis om alle 760 patiënten te controleren. Ongeveer de helft is nu onderzocht en uit die groep kwamen de zes nieuwe besmettingen naar voren.

Vanwege de nieuwe ontdekking heeft het ziekenhuis in Den Bosch enkele verpleegafdelingen gesloten. Patiënten die zouden worden opgenomen, zijn gebeld dat ze niet kunnen komen.

Buitenland

Patiënten die besmet zijn met klebsiella zijn bijna altijd kort ervoor in een buitenlands ziekenhuis geweest of op reis in bijvoorbeeld Zuid-Oost Azië. De eerste patiënt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis bij wie de bacterie is ontdekt, is niet recent in het buitenland geweest. Onderzocht wordt waar hij dan wel besmet is geraakt.

Eerder dit jaar werd al een besmetting met de darmbacterie ontdekt bij patiënten in het Amphia Ziekenhuis in Breda en in het UMCG in Groningen. Ook die twee patiënten waren niet kort voor de ontdekking in het buitenland geweest. 

http://nos.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.