Moord in bajes bracht louche zaakjes Reda N. aan het licht

Gepubliceerd op 17 december 2015 om 12:12

Hij zat er weer net zo zelfverzekerd bij als altijd: de aalgladde en hondsbrutale Haagse crimineel Reda N. vocht woensdag bij de rechter het besluit aan om hem onder een veel strenger gevangenisregime te plaatsen.

media_xll_3469817-1.jpg

De reden: hij zou vanuit de cel zijn criminele activiteiten voortzetten. Reda ontkent dat.

Reda N. zit sinds dit jaar een celstraf uit van 14 jaar na een aantal hondsbrutale berovingen, waarvan die op miljonair Wim Zegwaard de bekendste is. Kort geleden werden in zijn cel in Zoetermeer een laptop en een dongel gevonden. Met die dongel zou Reda op internet kunnen en dat is verboden. 

Hoe Reda aan die dongel is gekomen, werd woensdag niet duidelijk. Wel bleek dat de vondst een bijvangst was van een zoektocht naar wapens. Die zoektocht was weer het gevolg van een dodelijke steekpartij die in september plaatsvond in de gevangenis in Zoetermeer en die het leven kostte van een 82-jarige gedetineerde.

Vluchtgevaarlijk
Reda had daar niks mee te maken, maar de zoektocht naar meer wapens in het complex, had wel gevolgen voor hem. De dongel werd gevonden, inclusief een briefje met de namen van twee gefortuneerde zakenmensen. Omdat het vermoeden daarmee ontstond dat Reda zijn louche zaakjes voortzet, werd hij op de lijst 'vlucht- en maatschappelijk gevaarlijk gedetineerden' gezet en overgeplaatst naar Vught. Daar wordt hij veel strenger bewaakt en vaker gecontroleerd. 

Volgens de nog immer zelfverzekerde Reda N. (die tijdens zijn brutale criminele loopbaan de politie vele malen opzettelijk treiterde) is het allemaal onzin. Hij eiste woensdag in de Haagse rechtbank dat hij van de lijst 'vluchtgevaarlijke personen' wordt gehaald om onder het strengere regime uit te komen. Constant fluisterde hij woensdag tijdens de rechtszaak zijn advocaten in wat ze zeggen moesten.

Vermoeden
De namen van de twee rijke personen op een briefje zou hij gekregen hebben van een andere bajesklant en hadden niks met hem te maken. Volgens Reda's advocaten is niet eens op zijn laptop gekeken waar hij precies mee bezig was en zouden de usb-poorten van die laptop onklaar zijn gemaakt, zodat hij de dongel niet kon gebruiken. ,,Hij is enkel op basis van een vermoeden op die lijst gezet.'' 

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Door: Victor Schildkamp/ AD.nl/ © Felix Guérain.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.