Terreurverdachte koopt wapens met FBI-agent

Gepubliceerd op 1 januari 2016 om 15:53

In de Amerikaanse staat New York is een man opgepakt die een aanslag zou hebben willen plegen op oudejaarsavond.

De 25-jarige Emanuel Lutchman was naar verluidt van plan om mensen met een machete neer te steken in een restaurant in de stad Rochester. Hij wilde dat doen uit naam van de terreurbeweging Islamitische Staat, zeggen Amerikaanse functionarissen.

De islamitische man is al eerder veroordeeld geweest en heeft psychische problemen, melden Amerikaanse media. Volgens de FBI heeft hij zijn steun uitgesproken voor IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi en wilde hij de VS verlaten om naar het IS-kalifaat te reizen. Lutchman zei dat hij contact had met een IS-lid in Syrië, dat hem had aangespoord ketters te doden op oudejaarsavond.

Lutchman heeft een christelijke opvoeding gehad, maar hij bekeerde zich tot de islam toen hij een gevangenisstraf van 5 jaar uitzat voor een overval. Eerder deze week kocht hij samen met een undercover-agent van de FBI twee messen, een machete, tape, ammonia en rubberen handschoenen. Lutchman werd gearresteerd toen hij een video had opgenomen waarin hij trouw zwoer aan Baghdadi.

http://nos.nl/ © NOS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.