Nieuwjaarsnacht: feest en incidenten

Gepubliceerd op 1 januari 2016 om 21:36

Nederland is 2016 feestelijk begonnen, maar er waren ook incidenten. In Veenendaal viel een dode bij een grote brand in een flatgebouw, in Haarlem kwam iemand om bij een steekpartij.

Op verschillende plekken zijn hulpverleners lastiggevallen. Zo werden brandweer en ambulances in Rotterdam op verschillende plekken bekogeld met vuurwerk.

In Amersfoort werden brandweermensen met vuurwerk bekogeld toen ze probeerden een autobrand te blussen. In Tilburg gooiden omstanders vuurwerk naar hulpverleners bij een schuurbrand.

In Utrecht raakten twee jongens van 17 ernstig gewond doordat ze van een balkon vielen. Op verschillende plaatsen in het land liepen mensen oogletsel op door vuurwerk. Alleen al het Oogziekenhuis in Rotterdam kreeg vannacht 12 mensen met verwondingen binnen.

Onder meer in Amsterdam, Veenendaal en Rijswijk bij Den Haag werden omwonenden van branden geëvacueerd. Bij de flatbrand in Veenendaal viel behalve de dode ook een gewonde. In Amsterdam werden acht mensen behandeld voor het inademen van rook bij een brand in een stoffenwinkel. Zo'n tien huizen werden daar ontruimd. In Rijswijk werden twintig portiekwoningen ontruimd vanwege een brand in een gymzaal. De gymzaal brandde volledig uit.     

Illegaal vuurwerk

In Den Haag is een automobilist even na middernacht ingereden op een groep feestvierders. Twee zwaargewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder is aangehouden. Hij had gedronken. Volgens de politie probeerde de automobilist vuurwerk te ontwijken dat werd afgestoken op de weg.

In Leeuwarden moest de Explosieven Opruimingsdienst aan het werk. De Friese politie stuitte per toeval op een grote partij illegaal vuurwerk. Omstanders wilden het vuurwerk net aansteken. De EOD moest het pakket vuurwerk met mortiergranaten ter plekke onschadelijk maken.

http://nos.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.