Klopjacht op schutter Tel Aviv

Gepubliceerd op 2 januari 2016 om 12:35

In Israël wordt nog steeds jacht gemaakt op de man die gisteren bij een café in Tel Aviv twee mensen doodschoot.

klopjacht-3.jpgDe man, een Israëlische Arabier, wist na de schietpartij te ontkomen. Een groots opgezette klopjacht heeft tot op heden, voor zover bekend, niets opgeleverd.

De schutter is geïdentificeerd als een 29-jarige man uit Wadi Ara, zo'n 60 kilometer ten noorden van Tel Aviv. Volgens Israëlische media concentreert de zoektocht zich op die plaats en op Tel Aviv.

De politie is door de vader van de schutter op het juiste spoor gezet. Die gaf zijn zoon aan nadat hij beelden van de aanslag had gezien. Het wapen dat de Israëlische Arabier gebruikte, is ook van de vader. Die werkt als beveiliger en had daarom een wapen thuis.

Schroevendraaier

De schutter heeft een gevangenisstraf van vijf jaar uitgezeten voor een eerdere aanslag, schrijft de krant Haaretz. Hij viel in 2007 een militair aan met een schroevendraaier. De militair raakte daarbij lichtgewond. Later zei de Israëlische Arabier dat hij met de aanval de dood van zijn neef wilde vergelden, die bij een huiszoeking door Israëlische agenten was gedood.

NOS. nl/ © EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.