Kolonisten aangeklaagd wegens moord op Palestijns gezin

Gepubliceerd op 3 januari 2016 om 15:00

In Israël heeft het Openbaar Ministerie twee mensen aangeklaagd wegens moord op een Palestijns gezin op de Westelijke Jordaanoever.

De twee, van wie er een minderjarig is, zouden betrokken zijn bij de brandstichting in de woning van het gezin in het dorp Duma. Daarbij kwam een achttien maanden oude baby om het leven. Later stierven ook de vader en de moeder aan de gevolgen van ernstige brandwonden. Hun tweede zoontje raakte zwaar gewond.  

De minderjarige verdachte is aangeklaagd wegens medeplichtigheid aan moord.
Leuzen

Op 31 juli gooiden kolonisten molotovcocktails bij twee woningen van Palestijnse gezinnen naar binnen. Ze lieten leuzen op de muren achter als 'Lang leve koning messias' en 'Wraak'.  

Ook zijn twee verdachten van andere aanslagen op Palestijnen aangeklaagd, melden Israëlische media.  

Volgens de Israëlische geheime dienst en de politie behoren zij tot een extremistische en gewelddadige joodse organisatie die elk moment opnieuw Palestijnse doelen kan aanvallen.  
Foto

Eind december reageerde de Israëlische premier Netanyahu scherp afwijzend op tv-beelden van een orthodox-joodse bruiloft waar de gasten een foto van het Palestijnse babyslachtoffer met een mes doorboren.

Netanyahu zei dat de "schokkende beelden het ware gezicht toonden van een gewelddadige organisatie die een gevaar vormt voor Israël".

NOS.nl/ © Hollandse Hoogte/AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.