Echte liefde overwint: stel na 60 jaar weer samen

Gepubliceerd op 3 januari 2016 om 15:24

Eind jaren 40 waren ze elkaars grote liefde: de Vlaamse Liliane Vandekendelaere en Marcel de Kimpe. Maar een jaloerse (schoon)moeder dreef de tortelduifjes uit elkaar. Nu, 60 jaar later, hebben ze elkaar in het bejaardentehuis weer gevonden.

De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws schrijft over de liefde tussen de twee. Ze leerden elkaar kennen in Dadizele. Marcel (nu 83), was destijds wielrenner. Liliane (82) verzorgde hem.

Gelukkigste tijd
"Ze vulde mijn bidon, stond klaar met mijn kleren en waste mijn benen. Wielrenners waren in die tijd heel populair bij de meisjes, ik had aan elke vinger een ander kunnen hebben. Maar ik verloor mijn hart aan Liliane", vertelt Marcel. "Het was de gelukkigste tijd van mijn leven."

Maar na vier jaar saboteerde de moeder van Marcel de relatie. Terwijl Marcel in het leger zat, gaf ze vrienden van hem opdracht om in hun brieven te schrijven dat Liliane een ander had. "In ruil daarvoor kregen ze wat geld. Een oude vriend van me gaf dat jaren later toe. Waarom? Ik zal het nooit zeker weten. Ik was enig kind en vermoed dat mijn moeder jaloers was op Liliane."

Relatie voorbij
Marcel en Liliane gingen uit elkaar en trouwden met iemand anders. Ze kregen kinderen, kleinkinderen... Maar Marcel kon Liliane niet vergeten. Een hartvormig hangertje met haar foto, dat hij eind jaren 40 van Liliane had gekregen, bewaarde hij de rest van zijn leven. Hij verstopte het voor zijn vrouw.

Een aantal jaar geleden was Marcel terug in Dadizele. Hij raakte aan de praat met iemand, die hem kon vertellen dat ze twee kilometer verderop in het bejaardentehuis zat. Nadat zijn vrouw was overleden, nu twee jaar geleden, trok hij de stoute schoenen aan en ging hij naar het bejaardentehuis. "Ze reageerde eerst niet. Maar toen ik haar oude koosnaampje Titsje gebruikte, begonnen haar ogen te stralen."

Gouden hangertje
De vonk sloeg meteen weer over. Marcel gaf Liliane het gouden hangertje terug dat hij 60 jaar geleden van haar had gekregen. Het hangt sindsdien - met allebei hun foto's erin - om haar nek. "Ze was mijn eerste liefde en ze zal ook mijn laatste zijn", zegt Marcel.


RTL Nieuws / © HLN.BE

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.