NS-medewerkers krijgen klappen in Almere en Woerden

Gepubliceerd op 6 januari 2016 om 11:11

Op stations in Almere en Woerden is NS-personeel slachtoffer geworden van mishandeling.

Bij station Almere-Parkwijk kregen gisterenmiddag medewerkers van het spoorbedrijf kopstoten van een treinreiziger. Op station Woerden kreeg dezelfde middag een conducteur klappen.

In de trein van Almere naar Amsterdam ging volgens Omroep Flevoland een man zich recalcitrant gedragen toen NS-personeel zijn vervoersbewijs wilde controleren. De reiziger bleek niet te hebben betaald.

Toen de zwartrijder op station Almere-Parkwijk de trein werd uitgezet, deelde hij kopstoten uit aan NS-medewerkers. Hij werd daarna door de politie aangehouden.

Celstraf

Op station Woerden werd gisterenmiddag een conducteur in de trein mishandeld. Volgens RTV Utrecht slaagde de NS-medewerker erin zijn belager in de trein te houden totdat politieagenten kwamen om de reiziger te arresteren. Wat de aanleiding van de mishandeling was, is niet bekend. Bij het controleren van de identiteit van de treinreiziger, bleek dat hij nog een celstraf van 34 dagen moet uitzitten.

Vakbond FNV Spoor laat in een reactie op de mishandeling in Almere weten dat het spoorwegpersoneel niet tevreden is met de maatregelen die NS heeft genomen na vorige gewelddadigheden.

NOS.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.