Verdachte vermissing Jesse is psychiatrisch patiënt

Gepubliceerd op 7 januari 2016 om 17:26

De 25-jarige man die is opgepakt voor de verdwijning van Jesse van Wieren stond onder psychiatrische behandeling. Het lichaam van Jesse werd woensdag gevonden in de tuin van de verdachte in Kloosterburen. Hij werd in de woning gehuisvest door Stichting Keroazie, die geschokt reageert op het nieuws.

VerdachtevermissingJesseispsychiatrischpatint-2.jpgDe verdachte, met verslavings- en psychiatrische problemen, stond bij een andere kliniek onder behandeling. Ook de 27-jarige vriendin van de man is opgepakt. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Jesse.

Eerder bleek al dat de 25-jarige verdachte tijdens de jaarwisseling uit de kroeg in Kloosterburen is gezet waar Jesse ook was. Volgens getuigen moest de politie rond 01.00 uur die fatale nacht ingrijpen bij een ruzie tussen de verdachte en de kroegbaas. Mogelijk ligt hier een verband met de dood van Van Wieren.

Geschokt
De directie en medewerkers van Stichting Keroazie, hebben geschokt gereageerd op het nieuws. ,,Het nieuws is ingeslagen als een bom", zegt Hannie Jippes van de stichting tegen RTV Noord.

Keroazie had naar eigen zeggen geen aanwijzingen dat de opgepakte bewoner gevaarlijk zou zijn. ,,We waren allemaal verbijsterd, zowel medewerkers als cliënten. We verkeren in een toestand van verwarring en onbegrip."

Onderzoek
Het lichaam van Jesse werd woensdag gevonden in de tuin van een woning in Kloosterburen. In de woning zou rond het tijdstip van de verdwijning een ruzie gehoord zijn. De politie had de woning na een tip al een tijdje op het oog. De bewoner bleek niet thuis, waarna er een inval werd gedaan.

De politie liet woensdag weten nog steeds volop bezig te zijn met het onderzoek. ,,Het heeft nu tijd nodig om alle puzzelstukjes op zijn plaats te krijgen'', aldus een woordvoerder. ,,We hebben naast de vondst van het lichaam ook in het huis sporen gevonden die kunnen duiden op een misdrijf.''

Sectie op het gevonden lichaam, forensisch onderzoek en verhoren moeten uitwijzen wat exact de betrokkenheid is van het aangehouden duo.

AD.nl/ © De Vries Media

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.