'Ontvoering Gino en Rien volgde op ripdeal hennep'

Gepubliceerd op 7 januari 2016 om 17:45

De ontvoering van Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) in Breda is vermoedelijk het antwoord op een uit de hand gelopen 'ripdeal'. Dat is althans een scenario waar de recherche 'ernstig rekening mee houdt', aldus politiechef Hans Vissers van de eenheid Zeeland-West-Brabant.

Eerder maakte de recherche al bekend dat de daders van de ontvoering 90.000 euro losgeld hadden geëist van de familie en dat ze vermoedt dat er een conflict speelt in de hennepteelt. Een partij van ongeveer 30 kilo hennep zou overeen kunnen komen met het gevraagde losgeld.

Politiechef Vissers noemde de recente gijzeling in Breda donderdagmorgen tijdens een presentatie van het politiejaaroverzicht als een van de voorbeelden waaruit blijkt dat 'ondermijnende criminaliteit', zoals hennepteelt en de productie van synthetische drugs', zich het afgelopen jaar flink heeft gemanifesteerd in de regio.

Erbarmelijk
De slachtoffers zaten drie dagen onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten in een dichte aanhangwagen in een loods in Ulicoten, waaruit ze zichzelf in de nieuwjaarsnacht wisten te bevrijden. Ze waren voortdurend geboeid, kregen weinig te eten en drinken en moesten hun behoeften in hun broek doen.

De slachtoffers hebben bij de politie zeer gedetailleerd verklaard over hun helse ervaring. Ze stonden volgens de politie doodsangsten uit. De mannen hebben de recherche gezegd dat ze niks weten over de identiteit van de daders en de aanleiding voor hun ontvoering uit het garagebedrijf van René de Koning, de opa van Gino en oom van Rien.

AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.