Politie arresteert 7 jongens na vechtpartij met stokken op azc

Gepubliceerd op 8 januari 2016 om 12:22

Na een vechtpartij tussen twee groepen op het asielzoekerscentrum in Oisterwijk zijn donderdagavond 7 jongens aangehouden.

Dat meldt de politie. Twee personeelsleden zijn tijdens de vechtpartij mishandeld, zij hebben aangifte gedaan.
Het personeel van het azc meldde rond 21.00 uur bij de politie dat er een vechtpartij was uitgebroken. Er zou onder meer met stokken zijn geslagen. De politie ging met verschillende eenheden naar het azc. Ook stonden 2 hondengeleiders standby, maar deze hebben niet in actie hoeven komen.

Samen met het aanwezige personeel heeft de politie de vechtende groepen uit elkaar gehaald. Er waren geen gewonden gevallen. Aan de hand van verklaringen van personeelsleden zijn de grootste raddraaiers gevonden en aangehouden. De 7 verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en zitten momenteel vast. Twee personeelsleden hebben aangifte gedaan van mishandeling.

De recherche neemt de zaak in onderzoek. Volgens eerste verklaringen zou de ruzie zijn begonnen omdat een balletje van het tafelvoetbalspel was verdwenen. De politie laat weten dat verschillende partners die betrokken zijn bij de asielopvang gaan bekijken hoe de problemen in de toekomst te voorkomen zijn.

AD.nl / © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.