'Jammer dat Ton Heerts vertrekt, hij was rechttoe-rechtaan'

Gepubliceerd op 15 januari 2016 om 15:54

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het jammer dat Ton Heerts stopt als FNV-voorzitter.

"Hij is erin geslaagd om de FNV, die in groot gevaar was toen hij aantrad, weer op de kaart te zetten. Dat is een grote verdienste", staat in een gezamenlijke verklaring. "Werkgevers hechten groot belang aan een goede overlegpartner op sociaal-economisch terrein. VNO-NCW en MKB-Nederland hopen dat de opvolger van Ton Heerts die lijn ook kiest."

'Rechttoe-rechtaan'

Maurice Limmen, voorzitter van het CNV, de 'concurrent' van de FNV, zegt goede herinneringen aan de samenwerking met Heerts te hebben. "Je weet wat je aan hem hebt, hij is rechttoe-rechtaan. Daar houd ik van. Het is spijtig dat hij weggaat."

Limmen is niet verbaasd over Heerts' vroegtijdige vertrek. "Heerts wilde een aantal zaken doen binnen FNV, die heeft hij voor elkaar gekregen. Vooral het sociaal akkoord was een speerpunt van Heerts."

'Zat eraan te komen'

Reinier Castelein, voorzitter van collega-vakbond De Unie, is ook niet verrast. "Het vertrek van Heerts zat er al aan te komen. Ik hoorde het in de wandelgangen al vaker. Ik kijk uit naar de nieuwe voorzitter. Ik hoop met diegene een goede verstandhouding op te bouwen zodat we de nieuwe economie samen te lijf kunnen."

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt Heerts "een klasbak". "Ik had hem graag wat langer gezien, omdat ik het knap vind wat hij deed. Maar je kunt mensen het recht niet ontzeggen na vier jaar wat anders te gaan doen."

NOS.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.