Conducteur krijgt dit keer vuistslag in het gezicht

Gepubliceerd op 21 januari 2016 om 14:26

„De eerste keer kon ik mijn belager afweren, dit keer had hij mij helaas te pakken.” Voor de tweede keer in zeven weken tijd is conducteur Gerrie Doornbos aangevallen door een agressieve treinreiziger. Dit keer moest hij ’het gewoon doen van mijn werk’ bekopen met een vuistslag tegen zijn slaap.

Conducteurkrijgtditkeervuistslaginhetgezicht-2.jpgBij de kaartcontrole woensdagavond bleek de reiziger die reisde van Amsterdam naar Almere geen vervoersbewijs te hebben. Alleen een ’uitstel van betaling’ die hij op de heenreis had gekregen, omdat hij ook daarvoor geen kaartje had gekocht. „Hij werd meteen agressief, begon te schelden en griste het ongeldige kaartje dat hij mij had gegeven uit mijn handen”, vertelt Doornbos. 

Bij de kaartcontrole woensdagavond bleek de reiziger die reisde van Amsterdam naar Almere geen vervoersbewijs te hebben. Alleen een ’uitstel van betaling’ die hij op de heenreis had gekregen, omdat hij ook daarvoor geen kaartje had gekocht. „Hij werd meteen agressief, begon te schelden en griste het ongeldige kaartje dat hij mij had gegeven uit mijn handen”, vertelt Doornbos. 

Zijn kapotte bril is later teruggevonden door medewerkers van Service & Veiligheid van NS. De kosten worden verhaald op de dader. „Ik ben blij dat we hem hebben kunnen pakken en dat hij zijn straf niet ontloopt. Hij moet nu drie dagen zitten en zich daarna verantwoorden voor de rechter.”

De klap voelt hij een dag later nog. Maar mentaal laat hij zich niet kisten. „Ik ben toevallig een dag vrij, maar ga morgen gewoon weer aan het werk.”

Geruststellend

Doornbos is blij dat omstanders hem net als de vorige keer weer te hulp schoten. „Dat is een geruststellende gedachte.” 

Anne-Fleur Pel/ Metronieuws.nl/ ©ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.