Medewerkster asielopvang Zweden doodgestoken

Gepubliceerd op 26 januari 2016 om 13:53

Het incident was maandag in een opvang in de plaats Mölndal, bij de stad Göteburg.

In het centrum worden alleenreizende jongeren tussen veertien en zeventien jaar opgevangen. Over de toedracht van de steekpartij is niets bekend.

Volgens de Daily Mail hebben medewerkers van de opvang de aanvaller in bedwang gehouden tot de politie ter plaatse kwam. Het 22-jarige slachtoffer zou nog naar het Sahlgrenska ziekenhuis zijn gebracht, en daar zijn overleden.

De Britse site meldt ook dat er tijdens het onderzoek naar de moord een mes is gevonden. Mezher, die zelf van Libanese kom af is, zou pas een aantal maanden werkzaam zijn geweest in het opvangcentrum voor jongeren. Een familielid zegt inZweedse media: ,,Het is verschrikkelijk. Zij was zo'n persoon die alleen maar goed wilde doen. Goed wilde zíjn. En toen vermoordde hij haar, terwijl ze aan het werk was. We hebben veel gehuild."

Versterking
De Zweedse premier Stefan Lofven bezocht het centrum. De steekpartij komt kort nadat de politie in Zweden had gevraagd om versterking vanwege het toenemende aantal incidenten bij opvangcentra. Het familielid geeft Zweedse politicie de schuld van de dood van Mezher. Versterking kwam voor haar te laat.

Premier Lofven zegde tijdens zijn bezoek wel versterkingen toe. ,,De politie heeft meer werk door de situatie met de vluchtelingen. En dan heb je meer mensen nodig'', verklaarde hij.

De politie zegt zeker 2500 mensen meer nodig te hebben. Door de inzet bij vluchtelingencentra, blijft ander werk liggen.

Fleur Reijngoudt/ ad.nl/Alexandra Mezher © Privé foto.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.