Leerling (15) mishandeld door familie schoolgenoot

Gepubliceerd op 29 januari 2016 om 14:01

Een meisje van 15 is op een middelbare school in Enschede mishandeld door familieleden van een oud-klasgenootje. De twee meisjes hadden eerder die dag een forse ruzie gekregen op het Bonhoeffer College in Enschede.

480x270-137.jpgEen meisje van 15 is op een middelbare school in Enschede mishandeld door familieleden van een oud-klasgenootje. De twee meisjes hadden eerder die dag een forse ruzie gekregen op het Bonhoeffer College in Enschede.

De leerlingen hadden woensdag bij die ruzie haren uit elkaars hoofd getrokken. De school dacht dat de ruzie was opgelost. "Er is over en weer sorry gezegd", zegt locatiedirecteur Elma Kats.

Familieleden

Even later ging het toch mis. Plotseling stonden vijf familieleden voor het slachtoffer, onder wie de moeder van een van de meisjes.

Ze werd toegetakeld waardoor ze een bloedneus had en een tand door haar lip. Medewerkers probeerden zo snel mogelijk de boel te sussen. Zelfs Kats is tussen beide partijen gaan staan. Het slachtoffer is door de huisarts onderzocht.

Aanhouding

"Ik zag allerlei mensen sla- en schopbewegingen maken", zegt Kats. "Tot mijn grote verbazing bleken het volwassenen te zijn."

De politie heeft twee vrouwen van 37 en 35 aangehouden, onder wie de moeder.

Beide leerlingen zijn deze week thuisgebleven. Maandag gaan ze weer naar school. Ze zullen dan geen lessen volgen, maar in gesprek gaan.

Bron: NOS.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.