Gezin probeert via crowdfunding zorg van vader te betalen

Gepubliceerd op 29 januari 2016 om 15:25

Een gezin in Rotterdam probeert via een donatie-actie op internet geld in te zamelen voor de zorg van de vader, die na een scooterongeluk in een rolstoel belandde. Het geld is bedoeld voor tijdelijke verpleeghulp, meldt RTV Rijnmond.

Gezinprobeertviacrowdfundingzorgvanvadertebetalen-1.jpgDe vrouw van het gezin is mantelzorger voor haar man, maar is door een operatie anderhalve maand uit de running. Een verpleeghulp biedt uitkomst, maar de familie heeft daarvoor geen geld. Daarom is het gezin een crowdfundingsactie begonnen.

Pgb

De man krijgt een persoonsgebonden budget (pgb), een subsidie van de overheid waarmee het gezin zelf zorg kan inkopen. "Maar je mag het pgb niet zien als inkomen. Dat betekent dus dat wanneer je als mantelzorger zelf geblesseerd raakt, je geen recht hebt op een uitkering", aldus de vrouw van het gezin. Ze ziet het als een hiaat in de zorg in Nederland.

Steeds vaker worden crowdfunding georganiseerd in de zorg. Een dwarslaesiepatiënt uit Nijmegen slaagde er eerder in met zo'n donatie-actie via internet genoeg geld bij elkaar te krijgen voor het kopen van een robotpak om weer te kunnen lopen. In Vlissingen bracht een crowdfundingsactie genoeg geld op voor de verbouwing van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

NOS.nl/ © RTV RIJNMOND

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.