Nieuw Sloten schorst compleet voetbalteam: 'Regels zijn regels'

Gepubliceerd op 1 februari 2016 om 13:31

Voetbalvereniging Nieuw Sloten heeft het complete Zaterdag 1-team geschorst nadat afgelopen weekend een scheidsrechter werd belaagd door enkele spelers. Dat bevestigt voorzitter Frans Mobron na berichtgeving van AT5.

media_xll_3570056-1.jpgEen duel tussen sv Nieuw Sloten en DSG in de vierde klasse werd zaterdag stilgelegd nadat de scheidsrechter werd belaagd. Toen scheidsrechter Glenn Janson een rode kaart trok voor een Nieuw Sloten-speler, leidde dat tot woede bij de rest van het team. De rode kaart werd uit zijn hand geslagen en de arbiter werd belaagd. 

Het elftal heeft van voorzitter Frans Mobron te horen gekregen dat ze nooit meer mogen voetballen voor sv Nieuw Sloten. 'De jongens zijn als groep verantwoordelijk voor het voetbal en als groep verantwoordelijk voor acties van individuele spelers. Dat zijn de afspraken van onze club. Regels zijn regels', aldus de voorzitter. 

Terecht
Een zware maatregel, maar volgens Mobron volledig terecht. 'De jongens begrepen het ook toen wij het hen zondagavond vertelden. Zij wisten dat dit eraan zat te komen.'  

Over een eventuele boete, die de club kan krijgen als een elftal niet komt opdagen, loopt nog een gesprek bij de KNVB.

Het incident ligt gevoelig in de voetbalwereld. Nieuw Sloten was namelijk betrokken bij de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in december 2012. Vier voetballers hebben van de rechter daarvoor een levenslange schorsing opgelegd gekregen.

Astrid Ottens/ Bron: AD.nl/ © ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.